kpilogo shields

1,6-Bis-3-(vinyl-3-2-pyrrolidonyl)hexane (BNVP) was synthesized for use as a crosslinker in the photopolymerization of 1-vinyl-2pyrrolidone (NVP). A model compound, 3-hexyl-1-vinyl-2-pyrrolidone (HNVP), was also synthesized for use as a model comonomer in the kinetic studies of NVP copolymerization. Copolymerizations with NVP and low feed ratios of HNVP indicate that alkyl substitution in the 3-position on the pyrrolidone ring does not affect radical reactivity of the monomer. However, the comonomer containing this hexyl side chain acted as an internal plasticizer for the NVP polymers, lowering the Tg and reducing the effect of autoacceleration on the photopolymerization process. The crosslinked polymers exhibited gel-like swelling in water. The crosslinker limited the mobility of the polymer chains early in the polymerization and induced earlier onset of the Tromsdorff effect.

Посилання на статтю:

Polymer Communication Synthesis of 3-alkylated-1-vinyl-2-pyrrolidones and preliminary kinetic studies of their photopolymerizations / L.A. White, S. Jönson, C.E. Hoyle, L.J. Mathias // Polymer. – 1999. – N 40. – P. 6597–6605.

Polymer Communication Synthesis of 3-alkylated-1-vinyl-2-pyrrolidones and preliminary kinetic studies of their photopolymerizations - Завантажити.

 

Корисні статті

Вибір професії

Кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який найсильніше вплине на все її подальше життя. Йдеться про вибір професії та вибір вищої освіти. Закінчуючи школу, молоді люди стикаються з величезним вибором професій та спеціальностей: інженер, економіст, юрист, менеджер, маркетолог, логіст, фінансист і т.д. При цьому навколо можна чути безліч стереотипних фраз: "Юристи багато заробляють", "Фінансисти працюють з грошима, тому у них хороші зарплати", "Маркетолог - основний людина в будь-якому бізнесі", а часом і просто без обґрунтування - "Менеджер - це круто ". Часом, такі "поради" впливають на вибір професії.

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?