kpilogo shields

Рейтинг вищих навчальних закладівНа даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.

У рейтинг кращих університетів світу входять університети з провідних країн. У 20-ку кращих входять університети держав таких як США, Великобританія, Швейцарія і Канада. Кращі інститути - це Оксфордський університет, Стенфордський університет, Кембриджський університет і багато інших. Їх положення в рейтингу інститутів може бути видозміненим в залежності від джерела і критеріїв оцінювання.

Не дивлячись на світовий рейтинг вищих навчальних закладів, кожна з країн формує свій рейтинг інститутів. Україна не стала винятком. В Україні є кілька рейтингів ВНЗ, досліджених різними асоціаціями. Найбільш популярні рейтинги "Компас", журналу "Деньги" і рейтинг ВНЗ України "Топ-200", складений Організацією Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО). Рейтинг університетів України формується за такими умовами як: аналіз якості науково-педагогічного потенціалу, аналіз якості навчання, аналіз міжнародного визнання і аналіз інтегрального показника діяльності вищого навчального закладу. Кращі університети України, як правило, мають хороші показники по всім вище перерахованим вимогам.

Рейтинг вищих навчальних закладівНаціональний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" розмістився на першому місці у зведеному чарті журналу «Компас», а за напрямами підготовки, таким як: інженерно-технічні спеціальності - перше місце; інформаційні технології - перше місце; менеджмент і економіка - четверте місце; правознавство - шосте місце (оцінка складалася з урахуванням критеріїв: думка випускників, думка роботодавців, думка експертів). У рейтингу ВНЗ УкраїниЮНЕСКО "Топ 200", а також журналу «Фокус» і інформаційного ресурсу "Освіта.ua" Київський політехнічний інститут зайняв перше місце. Міжнародний рейтинг найкращих університетів країн Центральної і Східної Європи і Центральної Азії – QS University Rankings Emerging Europe and Central Asia 2014/15, куди увійшло лише 100 вищих навчальних закладів поставив КПІ на друге місце. Рейтинг університетів "Webometrics" – друге місце. Рейтинг університетів "Scopus" - п'яте місце.

Під час дослідження рейтингів можна відзначити, що всупереч використанню різноманітних методик, що застосовуються укладачами рейтингів топ університетів, найчастіше, входять ВНЗ одного порядку, і рейтинг КПІ займає лідируючі позиції.

Київський політехнічний інститут не припиняє свій розвиток у всіх галузях науки і техніки, адже завжди є куди рости і вдосконалюватися.

Як вступити до КПІ?

Ви можете заповнити анкету попередньої реєстрації, що дасть Вам можливість своєчасно отримувати важливу інформацію щодо вступу до НТУУ "КПІ". Для додаткової інформації натисніть кнопку:

Перейти