kpilogo shields

Хто такий інженерІнженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Що роблять інженери? Наприклад, інженер дослідник - це людина, яка в своїй діяльності використовує наукове обгрунтування, шукає нові шляхи вирішення старих завдань. Інженери що роблять це, є освіченими людьми, які не бояться ламати стереотипи.

Хто такий інженерТакож є:

І це не все, чим займається інженер.

Інженер хто це? На сьогоднішній день, інженер повинен бути висококваліфікованим фахівцем, який, природно, має гідну освіту. Часто випускники безлічі загальноосвітніх шкіл задаються питанням: « Що потрібно зробити, щоб стати інженером?» Перш за все, потрібно визначити, наскільки добре випускник знає необхідні предмети, а саме точні. Адже це те, що обов'язково потрібно знати майбутньому інженеру.

Випускники дев'ятих класів мають можливість піти в спеціалізований технікум або коледж, після яких можна продовжити навчання у вищому навчальному закладі за тією ж спеціальністю.

Тим учням, які мають повну загальну середню освіту можна подати документи одразу в вищий технічний навчальний заклад.

Що повинен знати інженер? Інженери володіють досить багатьма знаннями в різних наукових областях: технологія, економіка і організація виробництва. Представникам цієї професії належать багато технічних відкриттів. Саме інженерам належать багато винаходів, без яких ми зараз не можемо уявити своє життя.

Хто такий інженерСферу діяльності, в якій працюють інженери можна поділити на кілька груп:

  • Проектування спеціального обладнання, виробів або належних їм деталей займається конструктор;
  • Виготовлення виробу, його обробка - це обов'язки інженера-технолога;
  • Плануванням та аналізом економічної вигідності розробки продукту займається інженер-економіст.

Якщо людина проявляє підвищену цікавість до техніки, вміє технічно мислити, володіє хорошою просторовою уявою, то це є передумовою до вибору професії інженера.

Навіть дізнавшись все про професію інженера нелегко стати хорошим фахівцем в цій галузі, адже багатьох людей цікавить не тільки відкриття і досягнення інженерії, а й наскільки престижна професія інженера. А саме те, скільки отримує інженер. Скільки заробляють інженери залежить від того наскільки добре ця людина робить свою роботу. Оплата праці висококваліфікованого фахівця може досягати сотень тисяч умовних одиниць на рік.

На закінчення можна сказати, що професія інженера завжди була і буде затребуваною, тому що прогрес ніколи не стоїть на місці, а інженери основні його двигуни. Не залежно від зарплати або посади кожен власник може сміливо вважати себе частиною наукового співтовариства планети.

Як стати інженером?

Кафедра ХПСМ готує інженерів високої кваліфікації як на очній, так і на заочній формі навчання. Ви можете заповнити анкету попередньої реєстрації, що дасть Вам можливість своєчасно отримувати важливу інформацію щодо вступу в НТУУ "КПІ". Для додаткової інформації натисніть кнопку:

Перейти