kpilogo shields

Вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту, тому перед кожним абітурієнтом виникає проблема, в які інститути подавати документи. Варто відзначити, що в Україні існує велика кількість вузів. Всі навчальні заклади поділяються на державні та приватні, пропонуючи різноманітні освітні програми по різних профілів. Щоб пошук інститутів дав задовільні результати, слід визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями. Також підбір університету передбачає вибір підходящої форми навчання, наявність високої акредитації у вузу і рівень його престижності.

 

Щоб зорієнтуватися в розмаїтті пропозицій і зробити правильний вибір, краще скористатися спеціально створеним академічним рейтингом, який щорічно презентує «Евроосвіта» - Центр міжнародних проектів. У списку представлені дійсно кращі інститути України, що входять до «Топ-200». Перелік інститутів 2014/2015 дійсно допоможе кожному абітурієнту визначитися зі своїм майбутнім. Безкоштовні університети надають можливість кращим абітурієнтам навчатися без оплати і отримувати стипендію. Всі інститути пропонують широкий вибір основних напрямків навчання.

Слід зазначити, що перші десять місць рейтингу зайняли найбільш престижні державні університети України, серед яких варто виділити КПІ та КНУ ім. Тараса Шевченка, що ділять між собою перше місце. Також дані українські університети увійшли до ТОП-800 найкращих у світі вузів.

Київський національний університет ім. Т. Шевченка

На сьогоднішній день даний вуз, заснований в 1834 році, є найбільш відомим класичним дослідницьким університетом в Україні. Також це один з провідних науково-навчальних сучасних центрів в країні, який підтримує міжнародні зв'язки з різними університетами більше п'ятдесяти країн світу. У КНУ функціонує:

  • Тринадцять факультетів різної спрямованості, починаючи від географічного та соціологічного і закінчуючи інформаційними технологіями.
  • Вісім навчальних інститутів, включаючи військовий, управління державної охорони, геологічний, філологічний, міжнародних відносин, високих технологій, а також журналістики та післядипломної освіти.
  • Центр українознавства та численні музеї.
  • Астрономічна обсерваторія, Наукова бібліотека і Видавничо-поліграфічний центр

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»

Політехнічні університети України по праву очолює КПІ, який є найбільшим вузом країни. Вуз, який був заснований в 1898 році, на сьогоднішній день відіграє важливу роль у професійній підготовці кваліфікованих інженерних і наукових кадрів. У 2007 році КПІ отримав статус дослідницького та автономного університету. Серед різних структур, що входять до складу вузу, варто виділити:

  • Вісімнадцять факультетів. Разом з традиційними технічними факультетами успішно функціонують гуманітарні та економічні, включаючи лінгвістичний, соціологічний і правовий, а також менеджменту та маркетингу.
  • Сім навчально-наукових інститутів, включаючи військовий.
  • П'ятнадцять центрів науково-дослідницького типу.
  • Філія в місті Славутич.
  • Конструкторське бюро.

Варто відзначити, що вуз відноситься до списку вищі навчальні заклади, які ведуть активну науково-дослідну роботу з актуальних напрямів суспільного розвитку. КПІ пропонує платні і безкоштовні форми навчання, тому даний вуз входить у такий перелік, як бюджетні інститути. У вузі проводиться підготовка бакалаврів та спеціалістів за понад сто спеціальностями, а також магістрів, кандидатів і докторів наук. Кожен студент може вибрати найбільш підходящу форму навчання серед таких, як денна та заочна, а також екстернат та дистанційна. КПІ входить до такого переліку, як відомі університети, які активно співпрацюють з науково-освітніми установами по всьому світу.

Технічні університети України також представлені Харківським політехнічним інститутом і Львівською політехнікою, які займають четверте і шосте місце в рейтингу відповідно.

Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна

Основні інститути, представлені в рейтингу, відрізняються якісною науковою базою і сучасним підходом до освіти. До таких вузам відноситься і ХНУ ім. Каразіна, що представляє собою один з найбільш старовинних університетів у Східній Європі. Він був заснований в 1805 році і з тих пір продовжує випускати кваліфікованих кадрів. Зараз інститут бюджет включає в себе двадцять факультетів, на яких здійснюється підготовка студентів за понад сто спеціальностях. Викладацький склад ХНУ налічує 23 академіка.

Інші вузи, що входять до ТОП-10 рейтингу

Якщо необхідний пошук університетів у медичній сфері, то слід звернути увагу на Національний медичний університет ім. О. Богомольця, що займає восьму позицію в рейтингу.

Державні інститути України охоплюють весь спектр сучасної класичної вищої освіти. Києво-Могилянська академія відома як одна із старовинних навчальних закладів Східної Європи, яка випускає не тільки бакалаврів і магістрів, а й аспірантів, докторів наук. НГУ, ДНУ ім. Олеся Гончара та ЛНУ ім. Івана Франка відносяться до списку бюджетний університет, займаючи серед усіх українських вузів сьому, десяту та дев'яту позицію відповідно.

Варто відзначити, що всі університети, які представлені в рейтингу «Евроосвіта», володіють потужною науково-викладацької базою, пропонуючи своїм студентам сучасна освіта.

Для додаткової інформації натисніть кнопку:

Перейти