kpilogo shields

На сьогоднішній день багатьох випускників, ще недавно – школярів, цікавить наступне питання – куди поступити, куди піти навчатися? В нашій країні є дуже багато ВНЗ, які пропонують свої послуги з підготовки і навчання студентів. Одним з таких ВНЗ є Київський політехнічний інститут (КПІ).

 

КПІ що це таке? Або що таке Політехнічний інститут? КПІ це найбільший технічний університет в Україні, один з кращих технічних університетів Європи. Університет має четвертий рівень акредитації, в ньому навчається близько 30 000 студентів, складається з тридцяти навчальних підрозділів – десяти інститутів і двадцяти факультетів – і інших відділів, таких як навчальні та науково-дослідні центри. Корпуси та гуртожитки університету утворюють окремий невелике "містечко" в Києві, на станції метро "Політехнічний інститут".

І хоча слово "політехнічний" у всіх на слуху, багато людей не до кінця розуміють, що це означає. Вони задаються питанням - Політехнічний що це? Що значить слово політехнічний? Коли ми заглядаємо в словник то бачимо наступне походження слова: від грец. Poly – багато і technical – технічний. За значенням воно пов'язано із вивченням і застосуванням знань в різних галузях техніки.

І все таки, Київський політех – що це таке? Це заклад, який готує фахівців самих різних профілів, як різноманітних технічних спеціальностей, вибір яких дуже великий, так і гуманітарних, таких як спеціальності економічні (менеджмент, маркетинг), соціологія, лінгвістика, право та ін. Це дозволяє студентам крім технічної спеціальності отримати додаткову освіту в обраній галузі.

Іншими словами, це університет, який пропонує великий вибір спеціальностей для підготовки, забезпечує фундаментальну підготовку на високому рівні, який цінується роботодавцями. При навчанні використовуються сучасні технології, широко застосовується електронно-обчислювальна техніка і актуальне програмне забезпечення.
Київський політехнічний інститут традиційно займає лідируючі позиції в різних рейтингах ВНЗ Києва та України, таких як "Webometrics", "ТОП 200 Україна", "Scopus" і багатьох інших.

І хоча університет і пропонує вибір найрізноманітніших спеціальностей, більшість спеціальностей є технічними, різного профілю, що видно з назви. Якщо Ви цікавитеся технікою, володієте розвиненим мисленням і просторовою уявою, це є передумовою до вибору професії інженера. Якщо Вам цікаво "що таке Політех", як там вчитись і ким в результаті можна стати - ласкаво просимо в КПІ!

До переваг навчання в Київському політехнічному інституті можна віднести як порівняно невисоку вартість навчання, в порівнянні з іншими провідними вузами столиці, так і наявність великої кількості бюджетних місць, що щорічно виділяються державою як держзамовлення на підготовку молодих фахівців різних галузей, оскільки технічні спеціальності є затребуваними. Студенти мають можливість отримувати стипендію, яка на даний момент становить 825-925 грн/міс.

Університет надає можливість проходження військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу на військовій кафедрі, забезпечує місцем проживання в гуртожитках усіх іногородніх студентів, які вирішили пов'язати своє життя з КПІ. Також на території КПІ знаходиться сучасний спорткомплекс, відвідувати який всі студенти отримують право абсолютно безкоштовно і в рамках фізкультурної підготовки можуть вибирати собі секцію за смаком з безлічі наявних – футбол, баскетбол, плавання і багатьох інших.

Для додаткової інформації натисніть кнопку:

Перейти