kpilogo shields

A method of derivation of the solubility parameter 6 = (ho/Vo)1/2 from the thermal transition behaviour is proposed for amorphous and crystalline polymers, where ho is the cohesive enthalpy per molar structural unit and Vo is the molar volume (cm 3 ). For amorphous polymers, at a temperature T ( < Tg) h0 is given as : h 0 ~ hg + h s (h s ~ hg + Ah) where h, is the glass transition enthalpy per molar structural unit for a polymer glass, h s is the transition enthalpy per molar structural unit of the localized solid parts in a polymer glass, and Ah is the enthalpy change per molar structural unit relating to the disappearance of localized solid parts just above Tg. For polystyrene and poly(vinyl acetate), the values of 6 from the above equation are in good agreement with reference values. For crystalline polymers, h o at T was given by Tanaka as, relating to Tg and T°: T°> T> Tg, ho,~hu+h x T <~ T,, ho ..~ hu + h~ + h, where hu is the heat of fusion per molar structural unit and h, is the heat of transition per molar structural unit due to q uasicrystals in the amorphous region. The values of 6 from the above equation for poly (ethylene terephthalate) and nylon-6,6 are in good agreement with reference values, and for nylon-6 and nylon-12 almost equal to that of nylon-6,6.

Посилання на статтю:

Prediction of solubility parameter from thermal transition behaviour in polymers / Nobuyuki Tanaka // Polymer. – 1992. – Vol 33. – P. 623-626.

Prediction of solubility parameter from thermal transition behaviour in polymers - Завантажити.

 

Корисні статті

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Полімерні матеріали

Полімер це велика молекула, або макромолекула, котра складається з багатьох субодиниць. Через їх широкий спектр властивостей, синтетичні і природні полімери відіграють найважливішу і всюдисущу роль в повсякденному житті. Полімери в діапазоні від знайомих синтетичних пластмас, таких як полістирол природний біополімер, таких як ДНК і білки, які є основоположними для біологічної структури і функцій. Полімери, як природні і синтетичні, створюються за допомогою полімеризації багатьох малих молекул, відомих як мономери.

Вибір професії

Кожна людина зіштовхується у своєму житті з вибором, який найсильніше вплине на все її подальше життя. Йдеться про вибір професії та вибір вищої освіти. Закінчуючи школу, молоді люди стикаються з величезним вибором професій та спеціальностей: інженер, економіст, юрист, менеджер, маркетолог, логіст, фінансист і т.д. При цьому навколо можна чути безліч стереотипних фраз: "Юристи багато заробляють", "Фінансисти працюють з грошима, тому у них хороші зарплати", "Маркетолог - основний людина в будь-якому бізнесі", а часом і просто без обґрунтування - "Менеджер - це круто ". Часом, такі "поради" впливають на вибір професії.

ВНЗ України

Вища освіта є невід'ємним елементом перспективного кар'єрного росту, тому перед кожним абітурієнтом виникає проблема, в які інститути подавати документи. Варто відзначити, що в Україні існує велика кількість вузів. Всі навчальні заклади поділяються на державні та приватні, пропонуючи різноманітні освітні програми по різних профілів. Щоб пошук інститутів дав задовільні результати, слід визначитися з найбільш прийнятними спеціальностями. Також підбір університету передбачає вибір підходящої форми навчання, наявність високої акредитації у вузу і рівень його престижності.