kpilogo shields

The thermal properties of several families of polystyrene-poly(phenylene oxide), sulphonated polystyrene- poly(phenylene oxide), polystyrene-sulphonated poly(phenylene oxide), and sulphonated polystyrene- sulphonated poly(phenylene oxide) blends were studied by differential scanning calorimetry. The appearance of a single glass transition temperature, i.e. blend miscibility, depended on the level of sulphonation of one or both components of the blend. Even though blends formed from the unfunctionalized components were miscible over the complete composition range, miscibility was reduced as the sulphonation level increased in either component. A substantially broader range of miscibility was observed when both blend components were functionalized. Compared with blends containing one sulphonated component, where immiscibility could occur within a relatively modest sulphonation range (typically 2-4 mol%), blends with two sulphonated components retained miscibility over a substantially broader sulphonation range (typically 10 mol% ). The results are interpreted in terms of the mean field theory involving interaction parameters for the individual monomer segments

Посилання на статтю:

Miscibility and immiscibility in functionalized associating polymer systems: polystyrene-poly ( phenylene oxide) blends / Dong-Tsai Hseih and Dennis G. Peiffer // Polymer. – 1992. – Vol 33. – P. 1210-1217.

Miscibility and immiscibility in functionalized associating polymer systems: polystyrene-poly ( phenylene oxide) blends - Завантажити.

 

Корисні статті

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Інженер-механік

Інженер-механік (від лат. Ingenium – талант, обдарованість, і mēchanicus – механік) – це технічний чи технологічний фахівець з вищою освітою, який застосовує отримані знання для конструювання, проектування, моделювання та експлуатації машин, апаратів та технічного обладнання в різних галузях сільського господарства та технічного виробництва. Першими з інженерів були саме механіки; вони розробляли і збирали різноманітні машини і механізми, в яких використовували принципи і закони механіки.

Що таке КПІ?

На сьогоднішній день багатьох випускників, ще недавно – школярів, цікавить наступне питання – куди поступити, куди піти навчатися? В нашій країні є дуже багато ВНЗ, які пропонують свої послуги з підготовки і навчання студентів. Одним з таких ВНЗ є Київський політехнічний інститут (КПІ).

Комп'ютер для інженера

У сучасному світі комп'ютери дуже поширені. Складно уявити людину, не знайому з цим поняттям. Багато професій зобов'язані своїм виникненням саме комп'ютеру, вони б просто не з'явилися без створення електронно-обчислювальної техніки.

І хоча відносно недавно, на початку XX століття, комп'ютери були розкішшю і використовувалися лише для самих складних розрахунків, у наш час комп'ютери та комп'ютерна техніка дуже глибоко інтегрувалися у наше життя. Сучасне людство залежить від комп'ютерів, що викликає подиву, якщо розглянути, коли і в яких випадках вони використовуються.