kpilogo shields

A wholly aromatic copolyester having an ordered comonomer sequence was prepared from 2,7- naphthalenediyl bis(4-hydroxybenzoate) and terephthalic acid following a method reported previously• This polymer was subjected to thermal treatment at 305°C under nitrogen atmosphere and the sequence randomization process was quantitatively analysed by 13C n.m.r, spectroscopy• The melting temperature of the original polymer was 290°C. According to the results of analysis for various triad formation, the ester bonds in the triad of terephthaloyl-p-oxybenzoyl-oxynaphthyleneoxy (TPN) sequence were found to undergo very fast exchange reactions at the treatment temperature. The formation of PPP triad was evident after 30 min at 305°C, whereas PP dyad was formed after only 10 min. Although the sequence' changes occurred rather rapidly, complete randomization was not attained even after 1 h

Посилання на статтю:

Thermal sequence randomization of a wholly aromatic copolyester having an ordered sequence / Jung-II Jin // Polymer. – 1992. – Vol 33. – P. 1374-1378.

Thermal sequence randomization of a wholly aromatic copolyester having an ordered sequence - Завантажити.

 

Корисні статті

Хімічне машинобудування

Хімічне машинобудування багатопрофільна галузь машинобудування, що поєднує в собі природні та експериментальні науки (наприклад, фізика і хімія), разом з науками про життя (наприклад, біологія, мікробіологія та біохімія). Математику та економіку вокористовують для розробки, перетворення, транспортування, управління виробничими процесами, які перетворюють сировину в цінні продукти.

Рейтинг вищих навчальних закладів

На даний час в світі існує маса університетів з дуже великою кількістю кваліфікацій, спеціальностей та спеціалізацій. Одні з них більш престижні університети, інші менш.

Рейтинг вищих навчальних закладів переписується щорічно, в зв'язку з тим, що всі прагнуть стати краще в освіті, вдосконалитися в технологіях і підвищити свій рівень акредитації. Рейтинг навчальних закладів варіюється в залежності від предметної області, це природничі науки і математика, техніка/технологія і інформатика, життя і сільськогосподарська наука, клінічна медицина і фармація, соціальні науки.

Види та функції сучасної упаковки

Різноманітна упаковка щільно увішла у життя кожної людини. На полицях магазинів, в інтер'єрах помешкань можна побачити десятки пляшочок, коробок, аерозольних болончиків. Термін існування упаковки в нашому житті може продовжуватися від кількох хвилин до кількох років. Що ж таке сучасна упаковка? Чому вона займає стільки місця в нашому житті?

Хто такий інженер

Інженер - професія нелегка, але одночасно з цим дуже цікава і захоплююча. Адже інженер це людина, у якого народжуються в голові нові ідеї і тому він здатний винаходити.

У багатьох виникає питання: хто такі інженери? Інженер (франц. Ingénieur) - фахівець з вищою технічною освітою. Спочатку інженерами називали людей, які керували військовими машинами. Поняття громадський інженер з'явилося в XVI столітті в Голландії, застосовано до сфери будівництва мостів і доріг, потім інженери з'явилися в Англії, а потім в інших країнах.

Як стати інженером?

Кожна людина в процесі свідомого життя стикається з проблемою вибору професії. Найбільш актуальною ця проблема є для учнів старших класів – випускників, які добровільно або примусово здають шкільні іспити та зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами чого приймають участь в конкурсному відборі на навчання у ВНЗ. Щоб обрана професія не стала важким випробовуванням, потрібно ще у шкільні роки зважити всі «за» і «проти», оцінити свої здібності, схильності, можливості.